Obsah fóra Jarre CZ fórum Obsah fóra Jarre CZ fórum
Jdi na Jarre CZ
FAQ  FAQ   Hledat  Hledat   Seznam uživatelů  Seznam uživatelů   Uživatelské skupiny  Uživatelské skupiny
Registrace  ::  Přihlášení Přihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv

odeslat nové téma  Odpovědět na téma Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 17, 18, 19  Další
 Ostrava 05/05/09 « Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma » 
Autor Zpráva
Onre94
PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 10:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Fanoušek

aha tak to byl tey přklep myslel sem Oxy.13 vžddy ho hraje na kocích koncertu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 10:58    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Je fakt, že řekl už na začátku, že tento koncert bude jiný než ty předchozí....a byl Razz
paulvandyk21
PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 13:26    Předmět: Odpovědět s citátem

. Jsem rád alespoň za záznam koncertu na Ifona ?

čo to ? kde ho nájdem? som zvedavý...

ja som bol ako jeden z pár (osobne som našiel len jedno slovenské-Bratislavske auto na parkovisku) slovákov na prvom Debrecínskom koncerte a tam mu odišiel i synťák aj akordeon, takže to bolo trápne kusok.. aj pre neho.. ale ludia boli v pohode, Ináč som osobne bol spokojný, v debrecíne prišiel na čas, no ale aj mal čas.. narozdiel od ostravy.. -potvrdím vám že sa chlapi snažili. ešte ani ludia nezačali vychádzať z haly, a crew už rozoberal pódium, a bol som aj pri tom ako nakladaly kamióny, aj ako hodinku po koncerte Jarre nastupoval do svojho autobusu (mám aj foto) a frčal si to smer Ostrava.. takže no.. nesťažujte si..

To že boli lístky predražené na "ostravu" až moc, je vec usporiadatela.. (v Debrecene stáli v prepočte 1500Sk, čo z CZK by bolo v prepočte o nejaku stovečku ešte viac) potom nečudo, že tam boli mnohí ľudia len z prestíže, alebo "nefanúšikovia" ktorí lístky dostali v práci, a nebavili sa ... to v Debrecíne som spozoroval takeho len jedneho.. sedel a mal zavrete oči. no je možne že sa nenudil, len mal svoj spôsob vychutnávania si hudby Smile

Ku očakávaniam, tiež som očakával tie sľubované projekcie a zo skladieb aj niečo novšieho-rezkejšieho... z albumov Metamorphoses, AERO , či skladbičky Geometry of love a najmä moju obľúbenú Chronologie 6 a Oxy 8... no nedočkal som sa.. neviem ako vy v Ostrave, ale myslím, že Tracklist bol úplne rovnaký.. Ked si to tak v celku vezmem, tak by sa to dalo nazvať, že "bol to starý dobrý Jarre" Smile

ak máte záujem o foto.. či video píšte na paulvandyk21@azet.sk
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nalimer
PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 13:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre SK

konecne mam za sebou par hodin spanku, takze rozpisem sa aj ja...

Hala, mesto
Manazment bol trocha sklamany z toho, kolko prislo ludi na koncert. Viac menej sa pytali, ci tento region zasiahla kriza (co je zial aj pravda). V Madarsku mali vypredane a to iste im hlasil aj polsky promoter. Mesto ako take sa JMJ pacilo. Hlavne bane a industrializacia. Prave to, ze boli oneskorene kamiony vyuzil k tomu, ze si pozrel mesto (co inak pomohlo TV Nova, lebo len CT malo oficialne zajednany rozhovor. nieco podobne, ako TV JOJ na Slovensku...). Neplanovane aj prespali na noc v Ostrave. Povodne mali ist hned po koncerte do Polska (muzikanti uz zo zotrvacnosti mali so sebou na hale aj zbalene kufre, aby ich nalozili do autobusu). Potom sme Clouda, Francisa a Dominiqua zobrali nasimi autami na hotel (Jean Michel totiz mal dlhe predlhe hovory s technikmi v satni).
Trocha mi vadil promoter. Cela akcia na pleciach 2 ludi. Ktori nadavali ako pohani. Zas na druhu stranu, ochranka bola akurat.
Dalsia vec ako ste tu pisali - kultura jedla. Ludia prisli na akciu a hned - pivo, pivo a niekto mozno aj parky. Na rockovom koncerte ci hokejovom zapase to beriem. Na JMJ mi to prislo odveci. Ale to je kultura ludi, nie vec JMJ.

Publikum
Cakal som viac vasne. Par fans v prvom rade a aj to len pri Chronologie 2 zacalo zit. Akurat zaver bol o cosi lepsi, ked ludia dobehli dopredu. Hold Ceska republika (nic v zlom) sa na podobnych koncertoch nevie odviazat. Na druhu stranu mala chyba je aj u JMJ. Robit koncert v tej istej krajine s odstupom 6 mesiacov tiez nie je marketingovo najlepsie. Inokedy cakame na interpretov aj s viacrocnym odstupom a na publiku je to vidno.

Koncert
Ako som pisal, bolo vela zakulisnych problemov. Hudobnici si museli este pod saty dat sveter navyse, bolo im na podiu chladno. Ale nekriticky ich musim pochvalit. Odviedli co mohli. Kto pozna JMJ viac vie, ze pred kazdym indoor koncertom ma aspon 2 hodinovu skusku a pri outdooroch je to aj 3 dni pred samotnou akciou. Tu sa oneskorenie vyrazne pripisalo na tych drobnych chybickach (neviete, ako dopadla Wroclaw?).
Choreografia bola jednoducha a mne naozaj nechybala projekcia. Niekedy je privela zbytocne a odputava pozornost. Zo vsetkeho sa mne najviac pacili projektory s podobiznou tvari z albumu Equinoxe. Nova myslienka u JMJ. Co by som osobne zmenil by bolo rozlozenie aparatury a nebal by som sa v ramci choreografie osvietit "stare damy" aspon pri niektorych skladbach svetlom ako pri Oxygene tour. V niektorych momentoch totiz bolo len osvetlene publikum a lasery mali "odpocinok".
Vyber skladieb - mno, nikdy neulahodime vyberu kazdeho. Pacilo sa mi, ze skladby mali jemnu upravu oproti originalu. Nic tak radikalne ako Aero. V jednoduchosti je krasa...

Snimky dam nanet v momente, ked sa objavia prve na jarreblog.com . Slubil som to manazmentu.
Petr
PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 21:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Petr Marsalek napsal:

Myslím, že tvoje kritika vyzněla jako od nějakého perfecionalisty a rozmlsance, který má nejradši vše vyladění do největší kvality. V tom případě nechápu, jak můžeš poslouchat jeho analogová alba, vinyly, sbíráš radši starší CD než ty digitálně remastrované, kde je zvuk vyhlazený a čistý a nemáš doma domácí kino za několik set tisíc se zvukem 5.1 nebo ještě lepším, aby sis vychutnal jeho DVD.

Ale ale Petiku... takova silna slova:-) nech mi muj nazor, netvrdim ze je spravny ci popisujici skutecny stav koncertu.
Je to proste muj osobni nazor, presne takovy jak jsem ten vecer citil. Jarre je osobnost a na koncerte se snazil co to slo. Jen jsem byl skrze medialni oznameni nateseny na neco jineho - a to pro mne skutecne neprislo, a ovlivnilo vnimani koncertu ve vsech mnou drive uvadenych polozkach.

Tve citeni koncertu plne respektuji a naopak jsem skutecne stastny, ze mas pocity prave opacne... Toz tak a obratme list .. Jarre FOREVER!!!
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 21:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Přesně opačné ne, ale jiné, ale tím to ukončíme.
rony
PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 21:22    Předmět: Odpovědět s citátem

Fanoušek

nalimer napsal:
nazdar ludia!
domov som prisiel az o 6 rano...

Na zaciatok velka vdaka za vsetko, co som mohol absolvovat Smile

Chyby v koncerte by som prilis nezvelicoval - patria k veci a ako pise Nalimer, JMJ je perfecionalista a celkom urcite o tom vie aj sam. Casti publika vsak vsetky chyby neboli dopriane zachytit Smile

Trochu mi vadilo chladne publikum a to je tak vsetko (veci okolo organizacie mimo timu JMJ typu parky a pivo nechcem kritizovat ale zasluzili by si) Smile

Mal som nehorazne stastie vidiet harfu viacejkrat ako len na koncerte vratane toho nozneho ovladania Smile

Teremin omnoho viac zaposobil na publikum na koncerte v Bratislave - teraz akoby to vsetci videli kazdy vecer doma v obyvaku. Mna to fascinuje.

Chyba s laserharfou sa stala hned pri prvom spusteni. Evidentne slo o technicky problem, co ho dost rozhodilo. Velka skoda, pretoze do publika potom moc nepozeral. V tomto videu http://www.youtube.com/watch?v=V-4H946YlPw asi 43 sekunda ak sa nemylim.

To cakanie: myslim, ze to vobec nebolo zamerne.

Dokaz, ze aj ufoni maju radi JMJ:

Ja zazitky este spracujem, okrem koncertu ich bolo take kvantum, ze neviem ci stihnem napisat o samotnom koncerte... Smile
rony
PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 21:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Fanoušek

paulvandyk21 napsal:
. Jsem rád alespoň za záznam koncertu na Ifona ?

ja som mal vo vrecku zapnuty rekorder na iphone ale je to nepublikovatelny test, nepocuval som to ani. Navyse som moc tapkal rukami, takze nebude to asi nic moc Smile
Onre94
PříspěvekZaslal: pá květen 08, 2009 13:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Fanoušek

na youtube sou přidány mé nové videa (horší kvality) , a zde: http://libimseti.cz/ONrE?uid= jsou mé fotky v z koncertu

a nsmějte se těm MÝM fotkám ok ?? Embarassed Very Happy
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: pá květen 08, 2009 13:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Fotky pěkné, no video jsi dělal co se dalo, on je člověk omezen jednak technikou, tak i tím, kdo je okolo a dalšími faktory. Ale dobrý Wink
trembi
PříspěvekZaslal: pá květen 08, 2009 17:51    Předmět: foto Odpovědět s citátem

mé fotky trošku z dálky naleznete zde:
http://www.ov-kluby.net/report.php?city=1&rid=2244

docela povedené video vystavím, až zpracuji.
Onre94
PříspěvekZaslal: pá květen 08, 2009 18:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Fanoušek

kruci ja mít tvůj foták ..tož to by byly fotečky
Sorceror
PříspěvekZaslal: so květen 09, 2009 10:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Prihodim tedy take par dojmu z koncertu..
Musi se nechat, ze tech 40 minut cekani bylo vazne dlouhych, ale rozhodne to stalo za to! Tech par prehmatu a drobne technicke problemy bych rozhodne neodsuzoval, to k live koncertum rozhodne patri a beru to jako koreni jinak uzasneho zazitku. Byl jsem tam jeste se svoji pritelkyni a kamaradem a kazdemu z nas splnil alespon jedno prani co zahral nebo predvedl (uzasna CH2, EQ5, laserova harfa, ...). Odchazeli jsme spokojeni, ale s pocitem "Co to sakra drzelo ty lidi na tech sedackach :-O ???". Sedeli jsme na bocnich tribunach a krome jednoho skalniho fanouska pred nami (ktery mel fandil spis tak trochu jako na fotbale :] ) jsme to tam nejustale roztleskavali akorat my..
Co se tyce poradatelu, byly dost spatne oznacene sektory a kdyz nas nechteli nechat udelat kotel, tak me fakt nastvali..
Jsem spokojeny, JMJ tu (vyjma Prahy) nejaky patek nebyl a tak se obavam (ac nerad), ze tu zas jen tak nebude a tak nema smysl si kazit zazitek nejakejma drobnostma :]..
Fotky mam, ac v naprosto priserne kvalite z mobilu :], az bude chvilicka, nekam je vystavim..

Nemate nekdo playlist co bylo vsechno hrano? Docela bych ho uvital... :]
Onre94
PříspěvekZaslal: so květen 09, 2009 11:31    Předmět: Odpovědět s citátem

Fanoušek

mě pořád vrtá hlavou jestli opravdu to co hrálo ještě před konertem bylo Waiting for Costeau ..a jak se menuje ta skladba co zahrál v intru...ví někdo???
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: so květen 09, 2009 12:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Začínal Industrial Revolution 2, čím mě tam udělal radost bylo, že z nového dal alespoň Variation III.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma  Odpovědět na téma Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 17, 18, 19  Další Strana 14 z 19

Přejdi na: