|
| Ostrava 05/05/09 |
« Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma » |
| Autor |
Zpráva
|
| djleemac |
Zaslal: so květen 09, 2009 17:42 Předmět: Ještě jednou Ostrava |
|
|
 Fanoušek
|
Jak jsem již tady jednou psal, koncert měl pár much, ale zážitek to byl opět obrovský, už i z důvodu, že na koncertu JMJ jsem byl již potřetí v ČR, ale tentokráte jsem měl možnost si vychutnat všechny detaily z první řady před podiem, což byl velmi nevšední zážitek nahlédnout JMJ tzv. "do kuchyně".
Pročítám si denně toto fórum a tak bych si dovolil napsat svůj názor k postřehům ostatních:
Nástup o 40min později? - byl to dle mého názoru technický problém. Ať už s Elkou nebo jiným synthem,ale ten "šedivý pán" co kontroloval mašinky se tvářil jaxi divně a z podia neodcházel moc nadšeně.
Efekty horší než na Sensation White? - já myslím, že Jarre je už přehlcený ze všech těch velkolepých show,které osvětlují pyramidy nebo Eiffelovku. Proto ho naprosto chápu,že chtěl udělat něco jemnějšího a to se mu povedlo. Oproti naprosto komornímu Oxygene loni v Praze, to bylo něco jiného a přitom si to zachovalo onu zvláštní atmosféru, která se k takové produkci naprosto vyváženě hodí. Ten kdo šel na koncert s tím, že tam uvidí super mega laserovou show jako na Tiestu nebo podobné akci, ten tam neměl vůbec co dělat, protože tam měl jít především kvůli hudbě JMJ.
Playlist byl nic moc? - NAOPAK, playlist byl naprosto vyvážený, i když i já jsem čekal třeba něco ze Zoolooka. Nicméně JMJ splnil, co slíbil a tím byl průřez jeho největšími hity, které doznaly největšího uznání. Moc mile mne překvapil se "Souvenirs Of China", je to jedna z mých top skladeb a také jsem si zatleskal do rytmu s rukama nad hlavou u Chronologie 6, super byla také Chronologie 2...Já osobně poslouchám JMJ už minimálně 20let a opravdu zazněly ty nej z těch nej skladeb.
Chladné publikum? - ANO ANO ANO a proč? Spousta lidi ani nevědělo o čem Jarreho hudba je. Myslím, že většina z nich šlo právě na tu velkolepou show nebo protože slyšely že jakýsi Jarre a synťáky a velké jméno, a pak se nudili, jelikož absolutně neměli šajnu do čeho jdou. Nechápu některé rodiče, že na takový koncert, který je spíše určen pro znalce, fanoušky a fajnšmekry Jarreho hudby, tahali své ratolesti ve věku cca 8 - 14let (můj osobní odhad). Tito podle mně patřili k těm, co potom odcházeli,jelikož to jejich děti prostě nepobrali. Spousta lidí také bylo pod vlivem alkoholu - typické české chování a vystupování - jdu na koncert, tam se nažeru, ožeru, udělám bordel, spokojený se půjdu domů vyspat a pak o tom budu všude vykládat, jaké jsem byl prase. Několik "alkáčů" takhle kolem mne prošlo a věřte, nebyl to dobrý pohled, jelikož mě připadalo, že jdou spíše na koncert Kabátů...Stejně tak mě namíchlo to, že lidi si nosili v sáčku popcorn, piva v kelímku a podobné výjevy - Pane Bože, kam jsme se to dostali? Nebo jsme ještě pořád v době kamenné? Tohle je ubohost, jako by jste si do Národního divadla vzali na operu lahváče. V Praze se mi stalo, že za mnou seděla rodinka, která po zhasnutí technických světel těsně před začátkem koncertu, začala šustit sáčky a vytahovat lepeňáky s řízky...
My ostatní, kteří jsme se těšili, tak jsme si koncert užili a snažili se Jarreho podpořit potleskem ve stoje a tleskáním do rytmu. bohužel nás bylo málo?!
Organizace - kromě levného hlídaného parkování to bylo opravdu slabé...Otevřeli příliš pozdě a tak se lidi courali ještě dlouho po osmé na svá místa, já osobně jsem čekal, že si v klidu prohlédnu merchandising store a postojím ve vestibulu, prohlédnu si stage apod...Co mě na všem nejvíce mrzelo, tak to, že securiťáci nenechali lidi vytvořit kotel, jako tomu bylo v Praze, já osobně jsem se na to docela těšil...
Celkový dojem je ovšem ohromný. Ještě teď mám koncert tzv. "zažraný pod nehty". Oproti Praze nebyl tak kvalitní zvuk a organizace, ale i tak mi to nezkazilo ten pocit, vidět JMJ pracovat živě na pódiu se všemi těmi nástroji. Poslouchám jeho muziku denně, poslouchám také internetové radio Equinoxe, mám všechny jeho alba a spoustu videí na DVD i ještě na VHS...
Co dodat? Díky JMJ za super koncert a perfektní duševní zážitek, už se moc těším, až bude opět koncertovat v ČR, nebudu určitě chybět a budu nasávat tu atmosféru koncertu klidně i po 100x pořád stějně intenzivně...
JARRE IS THE BEST !!!
PS: Mám nějaké fotky a trošku videa, řekl bych v dobré kvalitě...
Zítra se o to s vámi podělím a napíši sem linky, jelikož dneska jedu hrát (viz můj nick DJ LeeMac ))) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Petr Marsalek |
Zaslal: so květen 09, 2009 21:45 Předmět: |
|
|
Jarre CZ
Založen: 11. 05. 2005 Příspěvky: 2384 Bydliště: Vojkovice 198, ČR, Europe
|
Pěkně napsané, i když já osobně Jarreho neposlouchám každý den, je tu spousta dalších hudebníků a skladeb, asi bych se zbláznil, kdybych poslouchal pořád dokola jen J.M.J.
Jinak já osobně jsem na koncertu nefotografoval ani netočil, tak jsem alespoň stáhl a dal na svoje ftp všechny zatím zveřejněné videa (z youtube) a tady na foru veřejnosti poskytnuté fotografie z odkazů a to nejen z Ostravy, ale i z Debrecinu (neozval se mi paulvandyk21, který má nějaký materiál od tam), z Wroclawy a něco málo se začíná ojevovat z Aarhusu, ale asi začal opadat ten prvotní boom, protože z Dánska tam toho ze včerejška zatím moc není, ale co bylo, to jsem stáhl a dal na to ftp, takže už toho je dohromady už 2,75GB. Bohužel jsem ani nestíhal upravovat názvy souborů do nějakého přehlednějšího seznamu. Vše najdete zde:
Adresa: ftp.oxygenes.cz
Jméno: ostrava.oxygenes.cz
Heslo: worldarena _________________ Jean Michel Jarre forever!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| djleemac |
Zaslal: ne květen 10, 2009 17:18 Předmět: Foto a video |
|
|
 Fanoušek
|
Petře díky za pochvalu a hlavně díky za ftpčko, je tam opravdu moc moc materiálu Musím přiznat, že také neposlouchám hudebu Jarreho denně, ale poopravím to na termín "dost často" Já sám trochu zkouším tvořit muziku, ale zatím je to spíše takové plácání, nakonec poslechni si, až budeš mít chvilku na http://www.myspace.com/djleemac
Slíbil jsem, že se podělím o fotky a videa, takže plním tímto příspěvkem slib. Video jsem hodil na Youtube (zde mně zarazilo, že si Youtube upraví kvalitu až moc jinak než je zdrojový soubor )
Zde je odkaz - http://www.youtube.com/watch?v=zqmzJ8SKXrI
Fotky mám na tomto odkazu - http://picasaweb.google.cz/djleemac/JMJOstrava2009ByDJLeeMac?feat=directlink
Zdravím všechny fandy a nezapomínejme - JARRE IS THE BEST !!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Onre94 |
Zaslal: ne květen 10, 2009 18:41 Předmět: Re: Ještě jednou Ostrava |
|
|
Fanoušek
Založen: 25. 09. 2008 Příspěvky: 68 Bydliště: Ostrava - Poruba
|
| djleemac napsal: |
| Jak jsem již tady jednou psal, koncert měl pár much, ale zážitek to byl opět obrovský, už i z důvodu, že na koncertu JMJ jsem byl již potřetí v ČR, ale tentokráte jsem měl možnost si ... |
pěkně řečeno..ale stačilo říct že se ti prostě líbil  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Petr |
Zaslal: ne květen 10, 2009 20:51 Předmět: Re: Ještě jednou Ostrava |
|
|
 Jarre CZ
Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1396 Bydliště: Olomouc + Praha
|
to djleemac: naopak, myslim ze mas dobre pisalkovske vlohy - vazne! prijemne se cetlo... a take Te vitam jako dalsiho aktivniho fanouska na foru a doufam ze tak to i bude dal
a jsem rad ze se koncert libil...
P.S. uz je nekde k dispozici nejaky kvalitni bootleg z nejakeho koncertu? _________________ "Listening to vinyl was a ritual. Now you play a CD like you make instant coffee." .. Jarre said. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Petr |
Zaslal: ne květen 10, 2009 21:00 Předmět: |
|
|
 Jarre CZ
|
Tracklist:
1. Industrial Revolution 2
2. Chants Magnetiques 1
3. Equinoxe 7
4. Theremin intro
5. Oxygene 2
6. Rendez-Vous 3 - Laser Harp technicke problemy
7. Oxygene 12
8. Souvenir de Chine
9. Chants Magnetiques 2
10. Oxygene 5
11. Variation III
12. Equinoxe 4
13. Equinoxe 5
14. Chronologie 6
15. Chronologie 2
Pridavky:
16. Oxygene 4
17. Calypso 3
18. Rendez-Vous 2 _________________ "Listening to vinyl was a ritual. Now you play a CD like you make instant coffee." .. Jarre said. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Petr Marsalek |
Zaslal: ne květen 10, 2009 21:05 Předmět: Re: Ještě jednou Ostrava |
|
|
Jarre CZ
|
| Petr napsal: |
P.S. uz je nekde k dispozici nejaky kvalitni bootleg z nejakeho koncertu? |
Ty už máš kvalitní kompletní záznam některého koncertu?  _________________ Jean Michel Jarre forever!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Petr |
Zaslal: ne květen 10, 2009 21:12 Předmět: Re: Ještě jednou Ostrava |
|
|
 Jarre CZ
|
myslim v mp3 z tohoto turne, rekneme kvalita Audience cca 8/10 a lepsi ... _________________ "Listening to vinyl was a ritual. Now you play a CD like you make instant coffee." .. Jarre said. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| nalimer |
Zaslal: ne květen 10, 2009 21:22 Předmět: |
|
|
 Jarre SK
|
kedze som slubil manazmentu, ze snimky na net dam az neskor - tu su
link na snimky - http://www.facebook.com/album.php?aid=78018&id=762548649&l=e7f0f5cfed _________________ Jarre K.I.D., since 1997
|
 |
| Petr Marsalek |
Zaslal: ne květen 10, 2009 21:22 Předmět: |
|
|
Jarre CZ
|
Jak říkám - lepší nějaký záznam než žádný, co? DVD s DTS zvukem asi mít nebudeme  _________________ Jean Michel Jarre forever!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| nalimer |
Zaslal: ne květen 10, 2009 21:28 Předmět: |
|
|
 Jarre SK
|
treba pockat na Sydney  _________________ Jarre K.I.D., since 1997
|
 |
| xprecise |
Zaslal: ne květen 10, 2009 22:44 Předmět: klipy |
|
|
 Fanoušek
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| xprecise |
Zaslal: ne květen 10, 2009 23:23 Předmět: fotky |
|
|
 Fanoušek
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Petr |
Zaslal: po květen 11, 2009 9:09 Předmět: |
|
|
 Jarre CZ
|
dobre fotky! _________________ "Listening to vinyl was a ritual. Now you play a CD like you make instant coffee." .. Jarre said. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| trembi |
Zaslal: po květen 11, 2009 9:42 Předmět: video |
|
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|
|
|