Obsah fóra Jarre CZ fórum Obsah fóra Jarre CZ fórum
Jdi na Jarre CZ
FAQ  FAQ   Hledat  Hledat   Seznam uživatelů  Seznam uživatelů   Uživatelské skupiny  Uživatelské skupiny
Registrace  ::  Přihlášení Přihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv

odeslat nové téma  Odpovědět na téma Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 17, 18, 19  Další
 Ostrava 05/05/09 « Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma » 
Autor Zpráva
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 9:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Já měl namysli, kdyby tam pustil klasický Oxy 4, ale u toho mě připadá, že už se pomalu nudí, když to hraje, to je vyťukávání prsty jedné ruky, občas nějaký ten efekt, nejsem muzikant, ale řekl bych pro muzikanta to nejednoduší skladba z alba Oxy.
Dobré by bylo tady sepsat playlist Ostravy, zvlášť když hrál něco jiného jak v Debrecínu a videí z Ostravy zatím není tolik (vlastně jsem na youtube našel jen 2), musíme čekat...

Češi buď sedí doma a poslouchají čistou hudbu z CD, nebo v lepším případě přijdou a ani netleskají a nebo umí jen kritizovat - co jsem sledoval na ploše, tak tam skutečně bylo dost Slováků a ti víc tvořili alespoň trochu atmosféru:
http://www.ct24.cz/kultura/53861-na-koncert-jeana-michela-jarrea-prislo-v-ostrave-7000-lidi/diskuse/
xprecise
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 10:08    Předmět: HD projekce Odpovědět s citátem

Fanoušek

Jediné co mi chybělo na koncertě bylo slibovaná HD projekce. Myslím si, že se koncert velice vyvedl. Jediná ostuda byla mizerná účast lidí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
webmaster
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 10:50    Předmět: Odpovědět s citátem

Admin

Maršálek: tyhle kecálky snad nemá ani smysl brát vážně ne? jsou k smíchu Very Happy
xprecise: to je fakt, před turné se o tom dost psalo, že bude HD projekce, ale JMJ sám řekl: "Když vidím na pódiu přes sebe běžet různá videa, připadám si pak jako kdybych nebyl vůbec na koncertě a spíš koukal někde na televizi. Chci se soustředit jen na světla a laserové efekty..."
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 11:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Vždyť se mluvilo o živém live DVD z celé tour, ale to také nebude, takže on člověk musí vždy brát to co se dozví před koncertem trochu s odstupem. Já se třeba bál i fámy, že tam má být sám a vše pojede z "playbacku", prostě jen několik kláves a bude to ještě chudší nebo podobné, jak měl na Aeru, ale přeci jen jezdí kvarteto jako loni, což je super.
webmaster
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 11:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Admin

nevím jestli dvd...ale album z toho bude určitě Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Sigmar
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 11:57    Předmět: Divaci v sektoru E3... Odpovědět s citátem

Nazdar,

no, divaci v tom "mem" sektoru byli dost laxni, aspon zpocatku. Sad

Po tech znamych kusech uz to bylo lepsi, ale stejne... V desiti lidech se to neroztleska a jestli je Jarre zvykly na koncerty o 50 000+ lidech, tak se mu to muselo zdat slabsi.
Ale koncert se mi fakt libil, zvuk u nas sel dobre. Mam pocit, ze dost lidi na nej mozna slo z "prestize" a jeho hudbu nejak vic nechapou (netvrdim, ze ji plne chapu i ja Smile), a proto byli laxnejsi, nevim. Nechci urazet.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 12:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Neurážíš, je to pravda, myslím, že jednak se ho lídi dost nabažili loni na podzim, kdy tady byl po 11 letech podruhé vůbec a také prostě češi takoví jsou, hodně vybíraví a rozmazlení (když to tak řeknu), prostě nelíbí se, tak proč bych tleskal, budu jen sedět a čumět. Proč je taky u nás moderní a modernější sport gaučing? Protože lenost u nás roste...lepší atmosféra byla už v Praze jak tady, zda to bylo kvůli umístění (Ostrava vs. Praha) nebo tomu předtím, ale prostě když jsme tam s Nalimerem a jeho kamarádem (Rony?) vstaly a tleskali, nikdo se nepřidal. A proč byla okamžitě pryč první řada? Chlapi v kvádrech a ženské v sukních nebo v šatech a lodičkách, které ani jednou nezatleskali na konci nějaké skladby. Prostě V.I.P. pro promotéry nebo něco takového, obyčejní zazobanci, kteří nebyli schopni dodat atmosféru.

O tom, jací jsou naši a jiní se ukázalo vlastně už na podzim, když z toho koncertu se na youtube moc kvalitních videí neukázalo, včera v Ostravě nebyla vůbec kontrola, lidé tam brali foťáky, videokamery atd., ale kolik lidí své fotky nebo videa poskytne i jiným, to se teprve ukáže. Kdybych já blbec vzal dovnitř moji kameru a půjčil ji někomu známému z tribuny naproti podiu, tak by z toho bylo super video celého koncertu (tedy těch efektů, asi by to nenazoomovalo až k Jarremu) v DVD kvalitě. Ale to už je teď jen kdyby...
JayBee
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 12:24    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli můžu trochu kritiky, tak Ostravskému koncertu mám dvě připomínky - bylo to moc nahlas (to už nebyla hudba ale hluk) a to zpoždění? To jel od OV vlakem? Ale jinak to bylo skvělé - Poprvé jsem viděl na živo Laser Harp, paráda Smile
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 12:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Nahlas? Možná mohl lépe dát reproduktory, když byly připomínky na echo, nevím, já byl u podia, ale na koncertech se hraje většinou nahlas a ne v hlasitosti, jakou máš doma v pokoji. Ale s tím druhým souhlasím, odešel hodně rychle, buď ho znechutilo to, že ho zradila ta technika a tak se ani pořádně nezažral do Chronologie 2, jak to bývalo za mlada, nebo ho znechutily poloprázdné ochozy a nebo to, že publikum prostě nijak pořádně nevyburcovalo a ani ho potom nevolalo zpět (když tam jeden zkoušel známé skandování Jean Michel, já už myslel že mám prasečí chřipku, ale to byly jen hlasivky v pr... a nikdo další se nepřidával a vytleskávání také nulové).
JayBee
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 13:30    Předmět: Odpovědět s citátem

No, je možné, že dole u pódia to bylo v pohodě. Já byl nahoře, v podstatě ve směru před pravými reproduktory (takže jsem ani moc nedocenil stereo efekt té harfy - v podstatě jsem slyšel jen "struny" napravo od středu Smile)
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 13:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Před podiem to také má svoje mouchy, tony tam zni více v hloubce (výrazné to bylo u "Číny", kterou jsem si třeba vůbec nevychutnal, ale spíš protrpěl, ale zase harfu jsem si užil dosyta, nebo už jen ten jeho příchod byl nádherný, což asi tolik nebylo vidět z horních míst nebo zezadu, jak zblízka, kde to vypadalo, jak kdyby najednou člověk procházel skrz zeď, až později to bylo trošku průhledné, ale první okamžiky byly úchvatné. Každé místo má svoje + a -
webmaster
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 14:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Admin

ano, laserové efekty musely být fantastické, aspoň podle těch záznamů, co jsem viděl v práci (co natočila ostravská čt)
jojo, s tou vip řadou... to tak holt bývá, přeci jen na rock by se v kvádru asi nešlo, ale na tuhle..."elektronickou klasiku" Cool už se to hodí víc, ikdyž proč takové strkají do první řady, že?
a to že začal koncert pozdě? se vůbec divím, že to stihli rychle postavit a jakžtakž sladit Smile dostat se rychle s debrecínu do ostravy asi nebylo nic lehkého...měli to dát do brna
s těma fanouškama mě to teda zklamalo

prosím nepoužívat slovní výraz dvd kvalita... je to velmi zavádějící, hehe
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 14:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Náchápu poslední větu.........
nalimer
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 14:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre SK

nazdar ludia!
domov som prisiel az o 6 rano...

kamiony meskali do Ostravy az prilis. problem bol, ze jeden z autobusov s ludmi sa pokazil a podium bolo zlozene az okolo 17.00 (skuska zacala az o 18.00 a aj to len cast). preto posunuty zaciatok na 20.30... (mimochodom, autobus s hudobnikmi pre zmenu bludil po Budapesti na ceste do Ostravy, 1,5 hod. v noci)

rovnako, po koncerte mal dlhy rozhovor JMJ s technikmi (ozvucenie haly, oneskoreny zvuk v sluchadlach hudobnikov, harfa, syntaky...) asi az do 2.00 (na hale ostal do polnoci).

kolko bolo v hale ludi si nedovolim odhadovat. bolo vidno niektore nepredane miesta (pred vstupom sa hovorilo o predanych 5.500 listkoch).

napriek vsetkemu sa hudobnikom pacila Ostrava. slo o druhy koncert, teda este nie su odchytene vsetky chybicky...

samotna show bola ok. farebne lasery su dobrym prvkom aj po rokoch a projekcia mi vobec nechybala.
mozno nejake skladby (RV4), naopak potesil Ca3 a Eq5.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
webmaster
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 14:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Admin

já si právě taky kdysi říkal, že když to bude to druhé vystoupení, že nějaké ty technické mouchy se prostě objeví

ty strastě s cestováním jsou dost nepříjemné, však si to jistě užijí ještě několikrát...když se člověk podívá na ten našlapaný kalendář
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma  Odpovědět na téma Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 17, 18, 19  Další Strana 11 z 19

Přejdi na: