Obsah fóra Jarre CZ fórum Obsah fóra Jarre CZ fórum
Jdi na Jarre CZ
FAQ  FAQ   Hledat  Hledat   Seznam uživatelů  Seznam uživatelů   Uživatelské skupiny  Uživatelské skupiny
Registrace  ::  Přihlášení Přihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv

odeslat nové téma  Odpovědět na téma Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 17, 18, 19  Další
 Ostrava 05/05/09 « Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma » 
Autor Zpráva
Kamilos
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 21:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Nene, přišlo mi to úsměvné, lidé kteří jdou na koncert se nacpat buřtama, popcornem, a nalejt bůhvíčím. Ale trvám zarputile na tom, že je krajně nevhodné nechat čekat tolik lidí, a ani nesdělit vážení posečkejte, technika zlobí. Technikou, ale jinou, se živím a platí že příprava je půlka úspěchu. Tecnické problémy rázu harfa neodpouštím. Ale s akordeonem byl úžasnej

také jsem byl překvapen absencí praglovského šacuňku. Foťák jsem nechal doma v Budějkách. Jsem rád alespoň za záznam koncertu na Ifona
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 21:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Já bych neřekl přímo zlobila, ale seřizovali to tam, ti co tam chodili (ten s šedivými vlasy), ten to tam ještě upravoval, ale nic vážného....takový koncert je záležitost spousty lidí, nejen těch čtyř, co vidíš na podiu, ono to je mnohem složitější. Když jsem obcházel arenu, tak jsem měl dojem, že do Ostravy dokonce přijelo 2x tolik kamionu na techniku než do Prahy, kde bylo mnohem víc nástrojů. Ty lasery a reflektory přeci jen nejsou čádní sranda. Jen se podívej dozadu do programu, kolik dalších lidí se na koncertu podílelo.
Kamilos
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 21:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Viděl jsem pouze tři Stage trucky, v Praze dva. Bohužel znám pocity lidí co pouze něco seřizují před začátkem čehokoliv. Jako konstruktér si užívám toto často. Dalekohledem jsem koukal že onen šedivý muž se vrtal právě pod Elkou
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 22:06    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Byly tam 4 Stage trucky a technici byli na Dominiqovým (sakra, jak se to skloňuje Smile ) fleku i u kláves kde byl JMJ, pokud se dobře pamatuju, celé to ještě chtělo buď zkontrolovat či co. Ale to stejné bylo i v Praze, prostě možná jen takové napínání, "němá předkapela" Very Happy
Kamilos
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 22:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsou možné čtyři, ale v 18:00 jsme viděli tři a navíc mám je vyfocené Shocked Ale bylo to stejně fajn, ta cesta za to stála
webmaster
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 22:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Admin

a ukážeš fotky? Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Mark !
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 22:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

A ukazes ty video Michale ? Jako vzdy ses u zdroje a nic z tebe nevypadne !
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 22:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

To říká ten pravý Laughing
Mark !
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 22:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Ahoooj

nejdriv zacnu kritikou kritiku ! Rekl bych, ze hazet do zita celej koncert kvuli par chybam je teda pekna pitomost. I tentokrate se tam zrejme objevili lide co tam nemeli co delat, dve takove damy jsem mel bohuzel pred sebou, jedine ty mi dost kazily dojem. Byly to zrejme ty zminovane VIP.
Nikdo snad nemuze rikat, ze z toho byl velmi zklamany, ja ti to Petre neverim!

Uvedomte si, ze jeste v listopadu jsme byli na koncertu Oxygene. Od te doby JMJ vyznamne zapracoval ve svetlech a s kolegy nastudoval novy rozmanity playlist. To je strasne moc prace! Ja jakozto elektrotechnik mam naproste pochopeni toho, ze i pres sebevetsi pili lecos nevyjde. Jak grandiozne Michel vyresil ten zadrhel s Elkou, sam to odbehl od harfy s chladnou hlavou poladit. To jen potrvzuje, ze je to expert a ze si dovede poradit i v takove vypjate situaci.

Je mi jasny, ze nikdo nechce cist dlouhe vety, tak teda strucne :

Velice ocenuji inovovane skladby, rozmanita svetla s lasery, pohodovy vstup do haly bez potupneho prohledavani, tichou toleranci tech co si neco nahrali...

Koncert byl fantasticky, u nas ve vpredu zvuk vynikajici oproti Praze o dost tissi.

Jarre non stop, Jarre forever !
Petr
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 22:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Ahoj vsem,

takze muj zazitek z koncertu (pokud budou chybet pismenka, tak prominte - mala uz notebook krasne znicila - milovala kdyz se ji podarilo vytrhnout klavesy):

1. Vubec mi nevadil pozdni nastup - to ale bylo ovlivneno znalosti terminu koncertu. Byt neznaly - byl bych rozmrzely. WFC prece jen cloveka na zazitek nenazhavi, ale spis polozi k prijemnemu spanku. Osobne bych uz nejradsi (pokud jeste nejake turne ci koncert bude), zmenit intro hudbu na neco "zivejsiho"

2. Nateseni na koncert - pri neustalych upominkach (i v mediich), jsem i ja stale cekal na nejakou tu novinku a ne jen kousky jiz zname - pro mne zklamani - (prominte, ale budu drsne uprimny) - kdyz to slibuji - tak to splnim! Viz i body nize - kdyz jsem si totiz zaplatil tak chci to slibene - coz u nezarytych fanousku plati dvojnasob...

3. Slibovane efekty - to je to co jsem zminoval uz v predchozich prispevcich - zda vubec jet ... opet "slibovani" neceho uzasneho, co bude bomba - no nevim - ale i na White Sensation Nights, ci na Ibiza Dance halls ci v Moskve na DJ partes jsou tedy efekty uzasnejsi, lasery propracovanejsi, svetelne efekty dokonalejsi a uzasne propojene s dance hudbou. Zde mi to pripadalo velmi mdle, stale stejne, proste cca 5-6 efektu stale stejnych menenych ve skladbach... Toto mne po vizualni strance absolutne zklamalo a od poloviny jsem se v teto oblasti velmi nudil.. Zde opet plati... jj, mam hodne koncertu v ruznych halach...fajn...ale pak to tedy medialne neslibuji, a svym promoterum takove sliby proste zakazu...

4. Hudba - zde je nejvetsi kamen urazu - pokud efekty jen prumer - cekam excelentni zazitek z hudby... ale tolik "minel", proste nesouladu rytmiky ci syntaku, to mne tedy zaskocilo... Prominte, ale mne skutecne nezajima, ze je to zahajeni turne.. na to ma mit warm-up koncerty, ci zkusebni hrani bez divaku... U Oxygene Tour jsem mu to velmi rad prominul - protoze sam prohlasoval - hraju poprve nazivo, jsou to stare masinky, mozna vse nevyjde... - jj, to jsem bral a jen mu fandil.. Ale ted? nene, prisel jsem na World Tour a ocekavam perfektni profesionalni vykon bez chyb... zadne omlouvani toho ze je to muj milacek.. proste at maka a stahne do kapsy i takove sumare, jako je Madonna ci Pusicat Dolls - proste chci show jak ma byt.. A nevadilo by mi, kdyby bylo 80 % z Playbacku... Protoze kdyby takto hral na treba MTV Unplugged - tak to ani nevydaji... vzdyt i Oldfield (a cely jeho ansambl) dokazi hrat live bez chyb, a treba Nirvana, Metallica, Korn atd. na zivo bez chyb - tak proc ne Jean? Pro mne tedy opet uprimne spise neprofesionalita od Jarrea. Kde je jeho hnidopisstvi pro nahravky a koncerty? Nebo jinak - proc neudelal to stejne, aby mu to hralo podobne kvalitne jako v Gdansku? At klidne proste ma vse z playbacku - ale at ja mam skvely pocit z koncertu.. Prominul bych klidne problem harfy v RV3 - ale ne ostatni chyby...

5. Tracklist - to mne zklamalo uplne nejvic - cekal jsem skutecne alespon nejake rarity, ci nejake atypicke kousky. Co je ale na tom, kdyz slysim zaze ty stejne skladby, jak na live CD ci DVD koncertech? Cekal jsem skutecne spise takove veci, jako 3. cast MF1, MF4, RV5, Blah Blah Cafe, Calypso 2, nehrane skladby z Sessions 2000, Geometry ci treba i casti veci z experimentu stylu Bourges ci Visitors ci T&T - proste nejake rytmiky pro mlade, co by prave s laser efekty udelalo show a priblizeni mladym... Ale to nebylo, zase jen stare "lety proverene" kousky...proste pro mne bez kousku invence - kde jsou jeho slibovane rarity?. Jj, byly zmeny v aranzma - jenze viz vise - hodne z nich nesedelo dohromady a vypadalo to, ze kazdy hrac hraje neco jineho...

6. Uzasna byla CH2 - zde jsem teprve podruhe - mu po skonceni skladby zatleskal... no a u RV2 jsem si uz uvedomil, ze se tesim na konec a ze asi uz pojedu zase domu - coz se nakonec i stalo...

Skutecne se nefanouskum nedivim, ze odchazeli zklamani... Co jsem omlouval u Oxygene Tour, zde davam pravem - byt neznaly Jarrea a naopak znaly efektu Orbital, Chemical Brothers, Tiesta, Pal van Dyka a vubec velkych elektronickych show (a to nepocitam U2 ci Pink Floyd indoor tours) - velike zklamani - zadna show se pro mne skutecne nekonala...

Trochu jsem jiz premyslel, zda jet na koncert, protoze jsem nemel chut na komorni koncert, ale predzvest velke show mne premluvila - ja se ji ale nedockal... Na zivo uz Jarrea nemusim nikdy videt - doufam ze zustane na albech takovy jako vzdy - peclivy, dokonaly, s uzasnym zvukem, napady melodiemy a aranzma...

a posledni - organizace - jiz jsem cetl drivejsi prispevky a dam za pravdu - SHIT - nic jineho nemohu napsat.... ta snaha poradatelu o neosobitu posluchacu a zabraneni ve vytvoreni kotle - nepochopitelne a zarazejici..

... no toz to muj nazor... nyni se tesim na 9.6. na Korny a pote na Depes... Doufam ze nebude u obou stejne zklamani...

P.S. - ale ani tento zazitek mi neodradi Jarrea - abych ho jako jedineho nemel v Praze v cele diskografii a nepousel si ho takrka kazdy den - ale nyni uz plne rozhodnut - jj, staci jen na albech - koncerty at porada pro jine...
webmaster
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 22:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Admin

Mark samozřejmě že ukážu, ale né na netu Smile
vše ohledně pražského koncertu už mám dávno zpracované a teď k tomu ještě pěkně přidám tu ostravu Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: st květen 06, 2009 23:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

Petr:
ad 1. Waiting for Cousteau pro Jarreho koncerty patří od nepaměti, je to image jeho koncertů a změnit to, to bylo asi dost divné. A taky nevím, co bys tam chtěl dát rychlejšího? Nějakou skladbu z alba? To by bylo znehodnocení koncertu. Nebo předskokana? No fuj!

ad 2. Myslím, že se nemluvilo ani tak o novinkách jako spíš o průřezu jeho tvorbou, takže je spíš špatné že se opřel jen o ty starší alba, ale vybral z nich ty pro koncerty méně typické nebo dlouho nehrané, mohl něco novějšího dát.

ad 3. Efekty se mě zdály dobré, kdyby tam u některých skladeb bylo víc, bylo by to "přeplácané", sice někdy spoléhal hlavně na lasery vysílané přes halu, ale vymyslet toho víc v takové hale je těžké, projekce za ním být moc dobře nemohla být, protože tam sjížděli dolů reflektory, spíš vedle muzikantů ale na to už bylo malé podium.

ad 4. O tomto už psal jak Nalimer, tak já - jednak přijeli všichni pozdě a na sestavení a zkoušku měli málo času, také vše nebylo z playbacku a co je to warm-up koncert? To jsou snad ty generálky, které mívá vždy po příjezdu a zde na to měl minimum času, každá hala je jiná a když se vidí jiná kapela, tak tam není elektronika a pokud ano, tak mu to odzkouší (nějakému muzikantovi) třeba i den dopředu a on si jen přijde a začne zpívat a hrát na kytaru, ale zde ne. A že si to měl vyzkoušet? Vždyť už koncertoval v Debrecínu. A navíc to není vina Jarreho, toho počáteční nesladění a problémy u RV3 také viditelně naštvaly. Já osobně si myslím, že to ustál a byl tam jako profík.

ad 5. Myslím, že hrál jednak takové skladby, které se hrají na koncertech, ty tam vypisuješ skladby nebo alba, které se hodí spíš k poslechu nebo k hraní na nějakých show, ale ne před řádově tisíci diváky či dokonce na venkovním koncertu. Chtěl bych vidět k nějaké skladbě ze Session nebo z Geometry, jak by tam udělal takové efekty, aby to zaujalo obrovskou halu.

Petr napsal:
Trochu jsem jiz premyslel, zda jet na koncert, protoze jsem nemel chut na komorni koncert, ale predzvest velke show mne premluvila - ja se ji ale nedockal...

Myslím, že tvoje kritika vyzněla jako od nějakého perfecionalisty a rozmlsance, který má nejradši vše vyladění do největší kvality. V tom případě nechápu, jak můžeš poslouchat jeho analogová alba, vinyly, sbíráš radši starší CD než ty digitálně remastrované, kde je zvuk vyhlazený a čistý a nemáš doma domácí kino za několik set tisíc se zvukem 5.1 nebo ještě lepším, aby sis vychutnal jeho DVD.
Onre94
PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 9:11    Předmět: Odpovědět s citátem

Fanoušek

Petr napsal:
Ahoj vsem,

takze muj zazitek z koncertu (pokud budou chybet pismenka, tak prominte - mala uz notebook krasne znicila - milovala kdyz se ji podarilo vytrhnout klavesy):

1. Vubec mi nevadil pozdni nastup - to ale bylo ovlivneno znalosti terminu koncertu. Byt neznaly - byl bych rozmrzely. WFC prece jen cloveka na zazitek nenazhavi, ale spis polozi k prijemnemu spanku. Osobne bych uz nejradsi (pokud jeste nejake turne ci koncert bude), zmenit intro hudbu na neco "zivejsiho"

2. Nateseni na koncert - pri neustalych upominkach (i v mediich), jsem i ja stale cekal na nejakou tu novinku a ne jen kousky jiz zname - pro mne zklamani - (prominte, ale budu drsne uprimny) - kdyz to slibuji - tak to splnim! Viz i body nize - kdyz jsem si totiz zaplatil tak chci to slibene - coz u nezarytych fanousku plati dvojnasob...

3. Slibovane efekty - to je to co jsem zminoval uz v predchozich prispevcich - zda vubec jet ... opet "slibovani" neceho uzasneho, co bude bomba - no nevim - ale i na White Sensation Nights, ci na Ibiza Dance halls ci v Moskve na DJ partes jsou tedy efekty uzasnejsi, lasery propracovanejsi, svetelne efekty dokonalejsi a uzasne propojene s dance hudbou. Zde mi to pripadalo velmi mdle, stale stejne, proste cca 5-6 efektu stale stejnych menenych ve skladbach... Toto mne po vizualni strance absolutne zklamalo a od poloviny jsem se v teto oblasti velmi nudil.. Zde opet plati... jj, mam hodne koncertu v ruznych halach...fajn...ale pak to tedy medialne neslibuji, a svym promoterum takove sliby proste zakazu...

4. Hudba - zde je nejvetsi kamen urazu - pokud efekty jen prumer - cekam excelentni zazitek z hudby... ale tolik "minel", proste nesouladu rytmiky ci syntaku, to mne tedy zaskocilo... Prominte, ale mne skutecne nezajima, ze je to zahajeni turne.. na to ma mit warm-up koncerty, ci zkusebni hrani bez divaku... U Oxygene Tour jsem mu to velmi rad prominul - protoze sam prohlasoval - hraju poprve nazivo, jsou to stare masinky, mozna vse nevyjde... - jj, to jsem bral a jen mu fandil.. Ale ted? nene, prisel jsem na World Tour a ocekavam perfektni profesionalni vykon bez chyb... zadne omlouvani toho ze je to muj milacek.. proste at maka a stahne do kapsy i takove sumare, jako je Madonna ci Pusicat Dolls - proste chci show jak ma byt.. A nevadilo by mi, kdyby bylo 80 % z Playbacku... Protoze kdyby takto hral na treba MTV Unplugged - tak to ani nevydaji... vzdyt i Oldfield (a cely jeho ansambl) dokazi hrat live bez chyb, a treba Nirvana, Metallica, Korn atd. na zivo bez chyb - tak proc ne Jean? Pro mne tedy opet uprimne spise neprofesionalita od Jarrea. Kde je jeho hnidopisstvi pro nahravky a koncerty? Nebo jinak - proc neudelal to stejne, aby mu to hralo podobne kvalitne jako v Gdansku? At klidne proste ma vse z playbacku - ale at ja mam skvely pocit z koncertu.. Prominul bych klidne problem harfy v RV3 - ale ne ostatni chyby...

5. Tracklist - to mne zklamalo uplne nejvic - cekal jsem skutecne alespon nejake rarity, ci nejake atypicke kousky. Co je ale na tom, kdyz slysim zaze ty stejne skladby, jak na live CD ci DVD koncertech? Cekal jsem skutecne spise takove veci, jako 3. cast MF1, MF4, RV5, Blah Blah Cafe, Calypso 2, nehrane skladby z Sessions 2000, Geometry ci treba i casti veci z experimentu stylu Bourges ci Visitors ci T&T - proste nejake rytmiky pro mlade, co by prave s laser efekty udelalo show a priblizeni mladym... Ale to nebylo, zase jen stare "lety proverene" kousky...proste pro mne bez kousku invence - kde jsou jeho slibovane rarity?. Jj, byly zmeny v aranzma - jenze viz vise - hodne z nich nesedelo dohromady a vypadalo to, ze kazdy hrac hraje neco jineho...

6. Uzasna byla CH2 - zde jsem teprve podruhe - mu po skonceni skladby zatleskal... no a u RV2 jsem si uz uvedomil, ze se tesim na konec a ze asi uz pojedu zase domu - coz se nakonec i stalo...

Skutecne se nefanouskum nedivim, ze odchazeli zklamani... Co jsem omlouval u Oxygene Tour, zde davam pravem - byt neznaly Jarrea a naopak znaly efektu Orbital, Chemical Brothers, Tiesta, Pal van Dyka a vubec velkych elektronickych show (a to nepocitam U2 ci Pink Floyd indoor tours) - velike zklamani - zadna show se pro mne skutecne nekonala...

Trochu jsem jiz premyslel, zda jet na koncert, protoze jsem nemel chut na komorni koncert, ale predzvest velke show mne premluvila - ja se ji ale nedockal... Na zivo uz Jarrea nemusim nikdy videt - doufam ze zustane na albech takovy jako vzdy - peclivy, dokonaly, s uzasnym zvukem, napady melodiemy a aranzma...

a posledni - organizace - jiz jsem cetl drivejsi prispevky a dam za pravdu - SHIT - nic jineho nemohu napsat.... ta snaha poradatelu o neosobitu posluchacu a zabraneni ve vytvoreni kotle - nepochopitelne a zarazejici..

... no toz to muj nazor... nyni se tesim na 9.6. na Korny a pote na Depes... Doufam ze nebude u obou stejne zklamani...

P.S. - ale ani tento zazitek mi neodradi Jarrea - abych ho jako jedineho nemel v Praze v cele diskografii a nepousel si ho takrka kazdy den - ale nyni uz plne rozhodnut - jj, staci jen na albech - koncerty at porada pro jine...
mě playlist také sklamal ...je škoda že zde nepřidal typickou skladbu pro mladinu RV4...a a typickou rozlučovačku OXY.12.....a dále bych zkritizoval stánky se suvenýry ..mi spíše přišly jako výprodej přebytečného zboží protože víc než polovina věcí byla na prodej již v listopadu v praze
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Petr Marsalek
PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 9:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarre CZ

RV4 in-door? To by bylo teda hodně odvážné, to bývá nejhlasitější skladba, nevím, jak by to tam dostal zvukově čistě. Radši tedy Oxy 8 nebo 12, to by bylo pěkné, ale holt už to tak dopadlo, nebo spíš tam mohlo být na konci to rozlučkové sólové Oxy 13 na konci, ale pokud sis všiml, tak on se při této rád dívá i na diváky a tady by musel zalézt dovnitř, měl to trošku jinak rozložené jak v Praze nebo venku, prostě to byl digitální koncert, ne analogový, i když Oxy hrával i dřív, ale to míval vždy hezky posez jinde kde to zahrál jako krásné rozloučení v kontaktu s diváky (i v Praze to bylo jaksi blíž, no).
Telotone
PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 9:55    Předmět: Fotky Odpovědět s citátem

Zdravim,
na stránkách em.webz.cz si v diskuzi můžete stáhnout fotky. Je to focený bez blesku na krátký časy a vysoké ISO, takže některý snímky nejsou úplně nekompromisní.

Zdálo se mi, že měl na koncertě foťák snad skoro každej, tak doufám, že se tu objeví i ostatní snímky. Obzvlášť by mě zajímaly snímky z tribun, protože já mám focené vše ze zdola. Mimochodem, taky jsem koukal, že někdo v druhé řadě koncert natáčel, tak snad si to taky nebude škudlit pro sebe.

Jinak koncert měl své mouchy, ale já jsem odcházel s úsměvem Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma  Odpovědět na téma Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 17, 18, 19  Další Strana 13 z 19

Přejdi na: