|
| Ostrava 05/05/09 |
« Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma » |
| Autor |
Zpráva
|
| djleemac |
Zaslal: po květen 11, 2009 10:36 Předmět: Re: Ještě jednou Ostrava |
|
|
 Fanoušek
|
| Petr napsal: |
to djleemac: naopak, myslim ze mas dobre pisalkovske vlohy - vazne! prijemne se cetlo... a take Te vitam jako dalsiho aktivniho fanouska na foru a doufam ze tak to i bude dal
a jsem rad ze se koncert libil...
P.S. uz je nekde k dispozici nejaky kvalitni bootleg z nejakeho koncertu? |
Díky, ale nemyslím, že bych nějaké vlohy měl, je to jen otázka toho, že moje matka je učitelka češtiny a tak jsem něco pochytil, resp. musel jsem
Jsem rád, že jsem se stal členem fóra, aspoň můžu pokecat s lidma, kteří mají Jarreho hudbu rádi, resp. všeobecně mají rádi elektronickou hudbu...
Jo to mi povídej, já jsem dával taky video a taky to pěkně Youtube zkrouhnul... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Petr Marsalek |
Zaslal: po květen 11, 2009 11:17 Předmět: Re: Foto a video |
|
|
Jarre CZ
Založen: 11. 05. 2005 Příspěvky: 2386 Bydliště: Vojkovice 198, ČR, Europe
|
| djleemac napsal: |
Petře díky za pochvalu a hlavně díky za ftpčko, je tam opravdu moc moc materiálu Musím přiznat, že také neposlouchám hudebu Jarreho denně, ale poopravím to na termín "dost často" Já sám trochu zkouším tvořit muziku, ale zatím je to spíše takové plácání, nakonec poslechni si, až budeš mít chvilku na http://www.myspace.com/djleemac |
Na ftp dávám jak se dá, ale z Dánska toho moc není a fotky taky nemám, i když jsou a to ze všech koncertů na netu, dostal jsem info, že spousta toho je na facebooku, ale bez mučení se přiznávám, že ačkoliv jsem tam zaregistrován, tak i po nalogování nevím, jak tam něco takového tam najít, vyhledává mi to tam leda jednotlivé uživatele, prostě to tam neumím. Kdo z toho něco dostane, může klidně na tom ftp vytvořit adresář se svým nickem a tam přihodit své další "nálezy".
Já ftp (foto&video) aktualizuji, tak si soubory řaďte podle toho, kdy tam byly přidány  _________________ Jean Michel Jarre forever!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| rony |
Zaslal: út květen 12, 2009 7:45 Předmět: Text |
|
|
 Fanoušek
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| djleemac |
Zaslal: út květen 12, 2009 8:30 Předmět: Re: Text |
|
|
 Fanoušek
|
Tak ty jsi kamaráde šťastný člověk, opravdu od srdce ti závidím. Fotka s JMJ, to by bylo něco. Já jsem měl možnost sedět v první řadě před podiem a tak jsem si myslel, že by to mohlo taky nějak klapnout, ale ani ťuk Dokonce jsem si udělal podpisovku, ale nebyla příležitost. Čekal jsem, že se před podium nahrnou lidi, jako tomu bylo v Praze a tam jsem chtěl nějak využít situace, ale ochranka byla opravdu důsledná a nešlo to....Ještě jednou, fakt závidím...kdyby byla nějaká možnost fotek ze zákulisí, bylo by to super |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Petr |
Zaslal: út květen 12, 2009 9:48 Předmět: Re: Text |
|
|
 Jarre CZ
Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1396 Bydliště: Olomouc + Praha
|
Vyborny clanek - diky za nove detaily ke koncertu v Ostrave. Moc se mi libi vstricnost jak Vas, tak i Jarreho teamu. Myslim ze nejen zazitek pro Vas chlapi, ale zejmena i pro Jeana a cely team. Tim (doufam) bylo zmirneno i mozne zklamani z nevyprodane haly.
Jeste jednou diky a pochopitelne srdecne preji zazitky  _________________ "Listening to vinyl was a ritual. Now you play a CD like you make instant coffee." .. Jarre said. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| rony |
Zaslal: út květen 12, 2009 10:13 Předmět: |
|
|
 Fanoušek
|
| Vsetci boli velmi srdecni (Jarreho hudobnici aj samotny Jean Michel), po koncerte som ho vsak videl uz iba na okamih, ked dorazil konecne do Imperialu - bolo jasne, ze ho technicke problemy zamestnali. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Petr Marsalek |
Zaslal: út květen 12, 2009 10:30 Předmět: |
|
|
Jarre CZ
|
Já to předvídal, že i kdybych využil možnosti té nálepky po koncertě, tak Jarreho nikde nestihnu a ani jsem se o to nesnažil Třeba se ještě Jean podívá příští rok na Slovensko a podívám se tam na koncert a třeba získám alespoň ten autogram (Nebudu závistivý, ale myslím, že vám asi teď hodně lidí závidí setkat se s nimi a pokecat s nimi v soukromí ) _________________ Jean Michel Jarre forever!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| rony |
Zaslal: út květen 12, 2009 10:48 Předmět: |
|
|
 Fanoušek
|
Fotky zo zakulisia su ciastocne v mojom clanku (Claudove fotografie), nieco teraz nasypal Nalimer na svoj profil vo Facebooku. Nesnazil som sa vsetko fotit - nemalo to cenu v tom pritmi okolo javiska a aj tak by som ich nemohol zverejnit
Citim sa primerane situacii  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Petr |
Zaslal: út květen 12, 2009 10:48 Předmět: |
|
|
 Jarre CZ
|
| rony napsal: |
| Vsetci boli velmi srdecni (Jarreho hudobnici aj samotny Jean Michel), po koncerte som ho vsak videl uz iba na okamih, ked dorazil konecne do Imperialu - bolo jasne, ze ho technicke problemy zamestnali. |
ted z jineho soudku - mam dotaz (neberte ho jako kritiku!) - myslite ze ty technicke problemy vznikly z duvodu problemu pozdniho prijezdu - a tim z nedostatku spravneho zapojeni?
tj. vznikla chyba na strane napr. nacasovani managementu datumu koncertu (hrani hned druhy den v jinem meste se stejnou aparaturou) a tim sestavovani aparatury narychlo, ale jinak je laser harp v poradku;
- ci je problem s Laser Harp uz od zacatku (jak znela harfa v Madarsku?) a problem je na strane i treba Jarrea, ze si dostatecne nevyzkousel pred zacatkem turne harfu v ruznych situacich zapojeni a umisteni?
Ci proste jen zasahla "nahoda je blbec" a neni problem na zadne strane?
Budu rad za jakekoli nazory... diky ...
a pak jsem si vsimnul, ze i behem koncertu hudebnici (nevim uz ktera skladba) ukazovali obema rukama ze jim nejde nejaky syntak (coz nevadi a je pochopitelne - jsou ty masinky stare damy) - jen jestli jste to taky zaznamenali a pripadne ve ktere skladbe to bylo... _________________ "Listening to vinyl was a ritual. Now you play a CD like you make instant coffee." .. Jarre said. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| rony |
Zaslal: út květen 12, 2009 11:08 Předmět: |
|
|
 Fanoušek
|
| Petr napsal: |
| ted z jineho soudku - mam dotaz (neberte ho jako kritiku!) - myslite ze ty technicke problemy vznikly z duvodu problemu pozdniho prijezdu - a tim z nedostatku spravneho zapojeni? |
ano, este o 17.20 sa JMJ nachadzal na recepcii hotela Imperial, pricom uz mal byt na zvukovych skuskach. Uz vtedy bolo jasne, ze niet casu. Ked sme pred siestou dorazili do CEZ Areny uz bolo rozhodnute posunut zaciatok na 20.30 - tak ako par stranok predomnou pisal Nalimer.
| citace: |
tj. vznikla chyba na strane napr. nacasovani managementu datumu koncertu (hrani hned druhy den v jinem meste se stejnou aparaturou) a tim sestavovani aparatury narychlo, ale jinak je laser harp v poradku;
- ci je problem s Laser Harp uz od zacatku (jak znela harfa v Madarsku?) a problem je na strane i treba Jarrea, ze si dostatecne nevyzkousel pred zacatkem turne harfu v ruznych situacich zapojeni a umisteni?
Ci proste jen zasahla "nahoda je blbec" a neni problem na zadne strane? |
JMJ skusal laserharp pred koncertom cca 6x za sebou, co som videl na vlastne oci - bez problemov, proste nieco necakane zauradovalo. Celkom urcite s nou viditelne nikto nemanipuloval (nevylucujem nejake menej viditelne zasahy) ale myslim si, ze to bola nahoda ale celkom urcite technickeho charakteru.
Vsetky charakteristicke prvky koncertu prebehli pocas skusok - samozrejme menej casu znamenalo aj ich skratenie. Vsetko velke vsak uz bolo postavene predtym ako sme prisli do CEZ Areny, pohybovali sa tam sice "montage" ludia ale nanajvys presuvali prazdne debny na kolieskach alebo zakryvali kable.
Ako spominal Nalimer: v arene bola zima, oneskoril sa prichod kamionov, nevypredana arena - to su asi najpodstatnejsie aspekty. Na druhu stranu - meskanie vyuzil JMJ na prechadzku v meste, pacila sa mu ta opustena fabrika napriklad. To povazujem za zaujimavu perlicku, ktora utkvie v pamati.
| citace: |
| a pak jsem si vsimnul, ze i behem koncertu hudebnici (nevim uz ktera skladba) ukazovali obema rukama ze jim nejde nejaky syntak (coz nevadi a je pochopitelne - jsou ty masinky stare damy) - jen jestli jste to taky zaznamenali a pripadne ve ktere skladbe to bylo... |
Toto som si nevsimol - sedel som vpredu vlavo a Francisa mi prekryval JMJ. Na Dominiqua a Clauda som videl priamo - ich neobvykle gesta som nepostrehol (mohli vsak byt).
Svetla boli v absolutnom poriadku - perlicka, pocas skusok premietali svetelnymi lucmi na protajsiu tribunu cislo 13  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Hanz.Ch |
Zaslal: út květen 12, 2009 13:28 Předmět: |
|
|
Fanoušek
|
| Možná to tu už bylo...Díval sem se na Yotube na videa z koncertu a je tam od Autora boddhis ve videu č.11 vidět,jak jim tam někde nějde zvuk...nebo něco,hudebníci se diví...a diví... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| Petr Marsalek |
Zaslal: út květen 12, 2009 13:42 Předmět: |
|
|
Jarre CZ
|
Schválně jsem si to pustil i ve full screenu, ale že by se něčemu divili se mi nezdá...sám jsem seděl na koncertu ve druhé řadě vedle Nalimera a Ronyho a až na to, že je vyhodila z nálady a hlavně z rytmu ta harfa v RV3 to tam jelo dobře a ničeho jsem si nevšiml. _________________ Jean Michel Jarre forever!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| rony |
Zaslal: út květen 12, 2009 14:50 Předmět: |
|
|
 Fanoušek
|
Myslis ako v tomto videu c. 11 v case 1.34 spravi Francis grimasu? To bolo ale kamsi smerom von, tym smerom bolo aj stanovisko technikov, lenze on robi tie grimasy pomaly tak profesionalne ako Belmondo Potom otocil hlavu smerom na stred publika vpredu a zdvihol obocie
V zaverecnych skladbach sa podobne tvaril (pozitivne), ked zbadal moj ajfon, ktoremu som zapol maximalny jas, bielu plochu a maval som nim To sme sa vtedy uz snazili nejako nastartovat ludi ku standing ovation mozno vysla ovulation, ja neviem  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
| nalimer |
Zaslal: út květen 12, 2009 15:17 Předmět: |
|
|
 Jarre SK
|
ja uz nemam co dodat, vsetko je uz napisane
ale nie, je to o tom, ze priatelstvo s JMJ a jeho ludmi sme si ziskali minuly rok. sam JMJ bol totiz sokovany, ze fans dokazali pre neho pripravit naozaj kvalitny program, kde si dokazali oddychnut. vsade ho totiz brali na recepcie, bankety, proma... ...a pri nas si proste oddychol. preto aj to prijatie v Ostrave.
problem s harfou mal aj v Debrecine. po koncerte bol naozaj nahnevany na technikov. sam to nepriamo priznava aj v poslednom videu v jeho blogu. nas aj upozornovali, aby sme nehovorili pred nim o tomto. ako poznam jeho povahu, muselo ho to vazne vytocit. je perfekcionalista a urobilo mu to zle meno. teda tak to vnima on. len pre priklad - ked sa robil Gdansk, samotny chor spieval jeho skladby mesiac vopred, on mal asi 5 skusok pred koncertom, kde si vyskusali projekciu, lasery, skladby.
ci bude Slovensko, je to velky otaznik. moznosti su vzdy a v tomto pripade dve. bud to halovy koncert, kde je jediny kandidat Kosice (kedze Ba si rekonstruuje svoj stadion a ina vhodna hala na taky projekt nie je) alebo opening koncert (kde mu odporucame vodne dielo Cunovo pri hraniciach s Rakuskom a Madarskom). to druhe ma jeden problem - peniaze od sponzorov ale dost bolo snivania  _________________ Jarre K.I.D., since 1997
|
 |
| Petr |
Zaslal: út květen 12, 2009 16:43 Předmět: |
|
|
 Jarre CZ
|
to rony: Teda! dalsi zajimave postrehy a doplnky a detaily. fakt diky, dela to pak (myslim ze mluvim za vsechny) zase vetsi celkovy obraz o koncertu a to je jen dobre
to nalimer a i rony a dalsi nejmenovane anonymni organizatory a pomocniky jak loni tak letos:
prave za to nematerialni, co jste s Jarrem a teamem vytvorili uz minuly rok skutecne velky dik. Sam si nedovedu predstavit, ze bych jakkoli toto dokazal - a ted nemyslim tu vyjimecnou situaci a stav Jarreho pohody, ale i vubec organizace veskereha zazemi koncertu atd. atd.
Uprimne bych byl rad, aby se mu povedlo prijet na Slovensko a kdyby se prece jen povedlo, myslim ze by to byla prave vas vsech zasluha z lonska a vubec i predchozich let (i treba viz fujara - nejen letos ale i jako darky leta predchozi) - opet atd. atd.
Skutecne jeste jednou velke diky, protoze bez Vas bych si pak sebestredne nemohl zde psat kritiku na koncert - protoze by proste a jednoduse letos taky klidne zadny koncert nebyl... _________________ "Listening to vinyl was a ritual. Now you play a CD like you make instant coffee." .. Jarre said. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|
|
|